Wanneer kun je het beste een cabriolet auto verkopen? Is dat in de herfst, lente, zomer, winter, of maakt het allemaal niet uit wanneer je je auto wil verkopen? Vaak wordt er gekeken naar vraag en aanbod. Een cabriolet auto verkopen kun je beste beste doen op het moment wanneer er vraag naar is.

Aangezien een cabriolet echt een auto is die met mooie weersomstandigheden extra straalt, is vanaf de lente tot aan de herfst een goed periode om je auto te verkopen. Alleen in de winter verkopen cabriolet auto’s zeer slecht en zal de prijs die men ervoor geeft een stuk lager zijn.

Je weet nu wanneer je het beste een cabrio kunt verkopen. Verkopen kan op 5 verschillende manieren.

  • Plaatsen op een 2de hands site
  • Verkopen via een website als mijnautoverkopen.be
  • Aanmelden bij een autoveiling
  • Inruilen tegen een andere auto
  • Langs een willekeurig autobedrijf gaan
  • Te koop bordje achter de ruit plaatsen

Waarschijnlijk kun je nog wel meer manieren bedenken om je auto te verkopen, maar de bovenstaande komen in ieder geval in de top te staan. Hou er wel rekening mee dat wanneer je je auto op een publieke marktplaats wil verkopen je gegarandeerd veel onzinnige biedingen zal ontvangen.

Verkopen via mijnautoverkopen.be

Bij mijnautoverkopen.be krijg je supersnel antwoord op je ingezonden aanvraag (foto’s nodig) of je krijgt een specialist over de vloer die je meteen een prijs geeft voor je wagen. Deze manier kost heel weinig moeite van jou kant én ze is veilig en snel.

De autoveiling

De autoveiling is een effectieve manier om je auto te verkopen op een snelle en gemakkelijke manier aan een goede prijs. Je bereikt in een klap een hele hoop dealers, en aan de hoogste bieder kun je de auto verkopen. Het bod is vrijblijvend, net als het aanmelden of de verkoop zelf. Je loopt dus geen risico. Er kruipt echter wat moeite in.

Inruilen op een andere wagen

Inruilen tegen een andere auto wordt ook veel gedaan. Op die manier krijg je niet de beste prijs of deal jammer genoeg maar het spaart je wel veel moeite aangezien je geen moment zonder auto zit.

Langs je dealership gaan

Het gebeurt nog heel vaak dat mensen naar hun vaste garage gaan om te vragen of zij de auto willen overkopen. Vaak zit deze niet te wachten op de auto en wilt hem alleen overkopen voor een lage prijs. Vind je dat geen probleem, dan is er een deal.

Te koop bordje plaatsen

Er zijn mensen die een ‘te koop’ bordje of briefje achter de ruit plakken. Officieel is dit alleen toegestaan wanneer de auto op privéterrein staat. Doe je dit langs de kant van de weg, dus op de openbare weg, dan ben je strafbaar en kun je een boete riskeren. Pas er dus mee op. Bovendien bereik je net als langs een autobedrijf gaan een zeer klein publiek. Wanneer je de carbio voor veel geld wilt verkopen, dan kun je je beter richten op een zo groot mogelijk publiek, zoals via een zoekertje of autoveiling.