Category:

Je Auto Voorbereiden Voor Verkoop

augustus 9, 2020 in Journal

Tips ter voorbereiding van het zelf verkopen van je auto

Een auto verkoopt zich meestal niet vanzelf. Je kunt de auto voor je huis zetten met een bordje met Te Koop en je telefoonnummer erop, maar in veel gevallen zal dit weinig kans van slagen hebben. Waar vroeger inruilen zo’n beetje de enige optie was, is het nu goed mogelijk om je auto zelf online te verkopen. Het is belangrijk dat je een aantal zaken op orde hebt voordat je zelf je auto in de verkoop doet. Kortom: er is werk aan de winkel. Hieronder geven we 6 tips ter voorbereiding van het zelf verkopen van je auto.

Tip 1: Laat een onderhoudsbeurt uitvoeren

Kopers willen graag de zekerheid dat ze een betrouwbare auto aanschaffen. Dit vertrouwen wordt vergroot als er recent een onderhoudsbeurt is uitgevoerd. Is dit bij jouw auto niet het geval, ga dan alsnog naar de garage voor een kleine- of grote beurt. Er wordt dan precies in kaart gebracht wat er eventueel aan de auto mankeert en welke euvels er allemaal zijn verholpen. Je geeft potentiële kopers dan een betrouwbaar inzicht in de staat van je auto en dat zal de verkoop bevorderen. Je zit misschien niet te wachten op de extra kosten die een dergelijke onderhoudsbeurt met zich meebrengt, maar vaak verdient je deze dubbel en dwars weer terug. Vanuit onze ervaring weten wij dat mensen graag iets extra’s betalen voor een betrouwbare occasion.

Tip 2: Zorg voor een keuring

Om dezelfde redenen als hierboven is het ook verstandig om een keuring uit te laten voeren. Dit geeft potentiële kopers hetzelfde vertrouwen, maar daarnaast biedt een keuring nog een ander voordeel. Veel autobezitters ervaren de keuring toch vaak als iets vervelends, een noodzakelijk kwaad. Een auto die recentelijk gekeurd is zal dan ook zeker extra de aandacht trekken. Zet de datum van de vervaldatum van de keuring bovenaan de verkoopadvertentie van je auto of zelfs in de titel. Je zult merken dat dit ten goede komt aan de reacties op je advertentie en uiteindelijk ook aan de verkoop van uw auto. Het is goed om te weten dat wanneer je de beurt laat uitvoeren, zoals wij adviseren in tip 1, vaak de gratis wordt aangeboden en dat scheelt weer in de kosten.

Tip 3: Maak onderhoud voorgaande jaren inzichtelijk

Hoe gedetailleerder je de geschiedenis van de auto in kaart kunt brengen, des te meer dit een geslaagde verkoop zal bevorderen. Zorg ervoor dat je keuringsrapporten van voorgaande jaren en rekeningen van reparaties verzamelt, zodat je deze aan geïnteresseerden kunt laten zien. Een potentiële koper heeft zo direct inzicht in welke reparaties er in het verleden zijn gedaan en kan zo een inschatting maken of er op korte termijn nog extra kosten voor reparatie of vervanging van onderdelen te verwachten zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een distributieriem die om de zoveel duizend kilometer vervangen dient te worden. Als een auto dicht bij het aantal kilometers van vervanging zit, kan dit nadelig zijn voor de verkoopprijs van je auto.

Tip 4: Zorg voor een schone en gepoetste auto

Zoals met veel dingen in het leven geldt: je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk. Het onderhoud van je te verkopen auto dient niet alleen op en top te zijn, de auto moet er ook spik en span uitzien. Volsta niet met slechts een ritje door de wasstraat, maar zorg dat je je auto een grondige wasbeurt geeft. Als je de auto hebt gewassen, dan is het aan te raden de auto ook nog eens goed in de was te zetten. Een schone en glimmende auto zal de verkoop positief bevorderen. Vergeet daarbij ook de binnenkant van de auto niet: haal de stofzuiger door de auto en gebruik een goede cockpit-spray om het dashboard als nieuw te laten lijken. Veel mensen laten zich bij de aankoop van een auto ook leiden door hun zintuigen, dus zal een auto die er als nieuw uitziet en fris ruikt zeker een streepje voor hebben. Tenslotte: maak je auto tevens schoon onder de motorkap. Dat is iets wat heel vaak vergeten wordt. Een potentiële koper wil toch onder de motorkap kijken en als er allemaal bladeren en takjes tevoorschijn komen zal dat een slordige indruk geven. Controleer ook of er geen slijmerige aanslag onder de oliedop zit. Deze kan zich namelijk gaan vormen als je de auto vooral gebruikt voor korte ritten.

Tip 5: Zorg dat alle vloeistoffen op peil zijn

Wil je geen onderhoudsbeurt uit laten voeren, zorg dan in ieder geval dat alle vloeistoffen die van belang zijn voor je auto op peil zijn. Je wekt daarmee de indruk dat je de auto zelf goed onderhoudt en ook dit kan een positieve invloed hebben op de verkoop van de auto. Zorg er dus voor dat er schone olie in de motor zit en dat de olie op peil is. Breng ook andere vloeistoffen op peil, zoals de koelvloeistof, de remvloeistof, de vloeistof voor de stuurbekrachtiging en ja, zelfs de ruitenwisservloeistof. Indien alles op peil is zal dit bijdragen aan een goede eerste indruk van de auto die je wilt verkopen.

Tip 6: Verhelp gebreken of meld ze

Niemand zit te wachten op technische mankementen. Zorg er daarom voor dat eventuele gebreken aan je auto verholpen worden. Branden er waarschuwingslampjes in je auto of geeft de display in je auto een melding weer? Zorg dan dat dit verholpen wordt. Het wekt geen vertrouwen als je auto aangeeft dat er een probleem of een storing is, hoe klein deze ook mag zijn. Is er een gebrek aan je auto en kunt of wil je dit niet laten verhelpen? Meld het gebrek dan bij de potentiële kopers. Bij technische mankementen die niet gemeld zijn zal een koper snel weer bij je op de stoep staan. Dat levert uiteindelijk alleen maar problemen op en kan een succesvolle verkoop van uw auto verstoren.

Waar Best Je Auto Verkopen?

juni 9, 2020 in Journal

De opvallend kelderende cijfers van Marktplaats en Speurders gaven het al een beetje aan maar het is inmiddels voor bijna iedereen wel duidelijk dat het een verschrikkelijke opgave is om je auto via het internet te verkopen, en zeker via openbare marktplaatsen. Mark uit De Meern heeft dit op een wel heel vervelende manier mogen ondervinden.

Mark wou zijn auto eigenlijk niet meer verkopen, maar doordat zijn contract niet werd verlengd was hij genoodzaakt zijn Golf VII online te koop aan te bieden. Al redelijk vlot kwam er een potentiële koper in beeld die diezelfde dag wel even kon komen kijken naar zijn auto die te koop stond. Het was Mark door alle ervaringen van anderen inmiddels al wel duidelijk dat zijn auto verkopen via een openbare marktplaats gevaarlijk kon zijn dus heeft hij twee vrienden gevraagd om bij de bezichtiging aanwezig te zijn.

De potentiële koper zag er niet al te gevaarlijk uit en deed een welbekend rondje om de auto heen lopen, even naar de motor luisteren en vervolgens vroeg hij toestemming om even in de auto te zitten om de ramen te checken. Dat was geen probleem voor Mark echter voordat hij en andere bijstanders het goed en wel door hadden ging de niet gevaarlijk uitziende “koper” er toch snel vandoor met de GTI, weg auto! Mark z’n vrienden zijn er nog wel achteraan gereden maar konden de snelle GTI niet bijhouden zonder gevaar te creëren dus zijn ze afgehaakt.

Uiteindelijk duurde de carjack niet lang. De dief is bij Diefdijk op een betonnen rand van een brug geknald. Vervolgens heeft hij nog een vluchtpoging gewaagd maar uiteindelijk viel hij bewusteloos neer, waardoor de beste man alsnog in de boeien geslagen kon worden. Volgens het Algemeen Dagblad is de man per trauma helicopter afgevoerd. Nu maar hopen dat de verzekering het vergoedt.

Vandaag de dag is je auto verkopen misschien wel het verstandigst via een tussenpersoon zoals mijnautoverkopen.be of gewoon inruilen bij de dealer, als levert dat laatste vaak het minst op.

Je Audi Verkopen?

februari 9, 2020 in Journal

Wie zijn auto snel wil verkopen, wordt doorgaans geconfronteerd met de nodige teleurstellingen. Ten eerste omdat de waarde van je auto volgens de koper, die doorgaans een handelaar is, een stuk lager is dan je in gedachten hebt. Ook duurt het verkopen van je auto vaak een stuk langer dan je lief is en ben je nogal wat geld kwijt aan advertenties.

Gelukkig gaat het verkopen van de wat populairdere gebruikte auto’s een stuk makkelijker. Dat is dus goed nieuws voor de eigenaren van Audi’s. Veel Audi modellen zijn namelijk zo populair dat deze niet alleen relatief snel worden verkocht maar ook nog een behoorlijke hoge inruilwaarde hebben.

Dat is niet zo verwonderlijk. Ten eerste zijn de vernieuwingen van de toch al modern vormgegeven Audi’s door de jaren altijd heel subtiel en goed gedoseerd uitgevoerd. Zo lijkt ook een wat oudere Audi nog steeds heel modern. Uiteraard hebben ook de fantastische rijeigenschappen en geroemde betrouwbaarheid van de Audi’s een positieve invloed op de verkoopbaarheid en inruilwaarde. Ook het feit dat veel jong gebruikte Audi’s uit de leasemarkt afkomstig zijn waar ze doorgaans uitstekend worden onderhouden, zorgt ervoor dat een Audi een graag geziene auto is bij autokopers.

A4 populair bij inkopers

Een rondje langs diverse inkopers van auto’s leerde ons dat met name de Audi A4 heel populair is. Volgens VandaagVerkopen.nl, een website waar je je auto geheel gratis te koop aan kunt bieden, behoort vooral de A4 tot de auto’s waar de inkopers vandaag het meest behoefte aan hebben.

Ook een ander model van Audi, de A3, is een graag geziene occasion. In het huidige tijdsbeeld, waarin er steeds meer vraag is naar compactere, zuinigere en ook schonere auto’s is het natuurlijk niet verwonderlijk dat de A3 het stokje van de A4 als populairste gebruikte Audi over zal gaan nemen.

Ook kleinere modellen steeds meer verkocht

Het zal ons overigens niet verbazen als over een tijdje ook de kleinste Audi modellen tot de populairste gebruikte occasions gaan behoren. Vooral bij onze oosterburen behoort de kleine A2 al tot de trendsetters onder de jongere autokopers. Dat zal over een paar jaar nog meer het geval zijn. Audi bereidt namelijk een opvolger van de A2 voor die in 2019 zal verschijnen. Deze geheel vernieuwde A2 zal dan de concurrentie aan moeten gaan met onder meer de Opel Adam, Fiat 500 en Smart Forfour.