De opvallend kelderende cijfers van Marktplaats en Speurders gaven het al een beetje aan maar het is inmiddels voor bijna iedereen wel duidelijk dat het een verschrikkelijke opgave is om je auto via het internet te verkopen, en zeker via openbare marktplaatsen. Mark uit De Meern heeft dit op een wel heel vervelende manier mogen ondervinden.

Mark wou zijn auto eigenlijk niet meer verkopen, maar doordat zijn contract niet werd verlengd was hij genoodzaakt zijn Golf VII online te koop aan te bieden. Al redelijk vlot kwam er een potentiële koper in beeld die diezelfde dag wel even kon komen kijken naar zijn auto die te koop stond. Het was Mark door alle ervaringen van anderen inmiddels al wel duidelijk dat zijn auto verkopen via een openbare marktplaats gevaarlijk kon zijn dus heeft hij twee vrienden gevraagd om bij de bezichtiging aanwezig te zijn.

De potentiële koper zag er niet al te gevaarlijk uit en deed een welbekend rondje om de auto heen lopen, even naar de motor luisteren en vervolgens vroeg hij toestemming om even in de auto te zitten om de ramen te checken. Dat was geen probleem voor Mark echter voordat hij en andere bijstanders het goed en wel door hadden ging de niet gevaarlijk uitziende “koper” er toch snel vandoor met de GTI, weg auto! Mark z’n vrienden zijn er nog wel achteraan gereden maar konden de snelle GTI niet bijhouden zonder gevaar te creëren dus zijn ze afgehaakt.

Uiteindelijk duurde de carjack niet lang. De dief is bij Diefdijk op een betonnen rand van een brug geknald. Vervolgens heeft hij nog een vluchtpoging gewaagd maar uiteindelijk viel hij bewusteloos neer, waardoor de beste man alsnog in de boeien geslagen kon worden. Volgens het Algemeen Dagblad is de man per trauma helicopter afgevoerd. Nu maar hopen dat de verzekering het vergoedt.

Vandaag de dag is je auto verkopen misschien wel het verstandigst via een tussenpersoon zoals mijnautoverkopen.be of gewoon inruilen bij de dealer, als levert dat laatste vaak het minst op.