Wie zijn auto snel wil verkopen, wordt doorgaans geconfronteerd met de nodige teleurstellingen. Ten eerste omdat de waarde van je auto volgens de koper, die doorgaans een handelaar is, een stuk lager is dan je in gedachten hebt. Ook duurt het verkopen van je auto vaak een stuk langer dan je lief is en ben je nogal wat geld kwijt aan advertenties.

Gelukkig gaat het verkopen van de wat populairdere gebruikte auto’s een stuk makkelijker. Dat is dus goed nieuws voor de eigenaren van Audi’s. Veel Audi modellen zijn namelijk zo populair dat deze niet alleen relatief snel worden verkocht maar ook nog een behoorlijke hoge inruilwaarde hebben.

Dat is niet zo verwonderlijk. Ten eerste zijn de vernieuwingen van de toch al modern vormgegeven Audi’s door de jaren altijd heel subtiel en goed gedoseerd uitgevoerd. Zo lijkt ook een wat oudere Audi nog steeds heel modern. Uiteraard hebben ook de fantastische rijeigenschappen en geroemde betrouwbaarheid van de Audi’s een positieve invloed op de verkoopbaarheid en inruilwaarde. Ook het feit dat veel jong gebruikte Audi’s uit de leasemarkt afkomstig zijn waar ze doorgaans uitstekend worden onderhouden, zorgt ervoor dat een Audi een graag geziene auto is bij autokopers.

A4 populair bij inkopers

Een rondje langs diverse inkopers van auto’s leerde ons dat met name de Audi A4 heel populair is. Volgens VandaagVerkopen.nl, een website waar je je auto geheel gratis te koop aan kunt bieden, behoort vooral de A4 tot de auto’s waar de inkopers vandaag het meest behoefte aan hebben.

Ook een ander model van Audi, de A3, is een graag geziene occasion. In het huidige tijdsbeeld, waarin er steeds meer vraag is naar compactere, zuinigere en ook schonere auto’s is het natuurlijk niet verwonderlijk dat de A3 het stokje van de A4 als populairste gebruikte Audi over zal gaan nemen.

Ook kleinere modellen steeds meer verkocht

Het zal ons overigens niet verbazen als over een tijdje ook de kleinste Audi modellen tot de populairste gebruikte occasions gaan behoren. Vooral bij onze oosterburen behoort de kleine A2 al tot de trendsetters onder de jongere autokopers. Dat zal over een paar jaar nog meer het geval zijn. Audi bereidt namelijk een opvolger van de A2 voor die in 2019 zal verschijnen. Deze geheel vernieuwde A2 zal dan de concurrentie aan moeten gaan met onder meer de Opel Adam, Fiat 500 en Smart Forfour.